Blog
2019-09-30
Krótka opowieść o poznańskiej Lavendzie
Różnorodność charakterów, kompetencji oraz olbrzymia pasja do tworzenia - to najważniejsze czynniki, dzięki którym na mapie Poznania pojawiło się miejsce, które pozwala poczuć się bardzo wyjątkowo... Czytaj wywiad eLadex z przedstawicielką Lavenda Cafe!
2019-09-30
Czym jest projekt technologiczny do Sanepidu i jak go sporządzić?
Otwarcie obiektu w gastronomicznego to coraz ciekawszy pomysł na zarobkowanie. Przed uruchomieniem tego typu przedsięwzięcia należy się odpowiednio przygotować. Jednym ze standardowych dokumentów niezbędnych dla urzędów jest projekt technologiczny.
2019-09-27
Przegląd rynku cukierniczego w Polsce. Co warto wiedzieć?
Zakładasz lub rozwijasz swój biznes w branży cukierniczej? Przeczytaj najnowszy artykuł specjalistów branży, którzy wskażą najważniejsze uwarunkowania rynkowe, trendy, oraz przyzwyczajenia Polaków do spożywanych słodkości.
2019-09-26
Jak i gdzie lubią jeść Polacy? - garść informacji z branży gastronomicznej
Jedną z determinant sukcesu w branży gastronomicznej jest z pewnością dobre rozeznanie gustów kulinarnych Polaków. Czy zadałeś sobie pytanie co i jak lubią jeść nasi rodacy? Odpowiedź na to - i wiele innych - zyskasz z naszego poradnika!
2019-09-26
Sposoby na budowę lojalności klientów za pomocą aplikacji mobilnych
Czy wiesz jak wykorzystać rozwiązania mobilne do budowanie lojalności klienckiej w gastronomii? Przeczytaj nasz najnowszy poradnik i przekonaj się, że jest to temat również dla mniejszych lokali!
2019-09-25
Mięsne kanapki z nom nom nom - inspirujący wywiad z właścicielem food trucka
Solona wołowina, a może wędzona na miejscu ricotta? Zobacz, w jaki sposób właściciel nom nom nom znalazł swoją niszę w mobilnej gastronomii. Czytaj najnowszy wywiad eLadex!
2019-09-24
Poradnik food truckowca: kurs on-line dla zakładających mobilny biznes
Sprawdź, czego możesz się dowiedzieć na temat food trucków zapisując się na darmowy e-kurs. 24 różne tematy, 14 specjalistów, 10 tygodni unikalnej wiedzy. Zobacz, jak inni odnieśli sukces. Dowiedz się więcej!
2019-09-24
Jakie wyposażenie jest potrzebne w sklepie mięsnym i spożywczym?
Założenie i utrzymanie sklepów to ciężki proces - szczególnie w przypadku sklepów mięsnych i spożywczych. Trzeba pamiętać o wielu rzeczach - od dostawców, po elementy wyposażenia. W tym poradniku przedstawiamy wszystkie urządzenia, bez którego Wasz sklep się nie obejdzie!
2019-09-24
Wywiad z właścicielką kawiarni Petit Paris w Poznaniu
Tęsknisz za klimatem francuskich kawiarenek? Chcesz poczuć smak francuskiej kuchni spędzając miło czas w klimatycznym miejscu? Poznaj niezwykłą kawiarnię prowadzoną przez polsko - francuskie małżeństwo w Petit Paris w Poznaniu. Wywiad na eLadex.
2019-09-23
Jak wybrać krajalnicę do sklepu lub firmy gastronomicznej?
Poradnik w którym poruszamy temat właściwego doboru krajalnicy do sklepu lub firmy działającej w branży gastronomicznej. Na jakie pytania przedsiębiorca powinien ...
2019-09-20
Wyposażenie sklepu w urządzenia chłodnicze
Czytaj kompendium wiedzy na temat wyposażenia w urządzenia chłodnicze do małego sklepu, cukierni czy lokalu gastronomicznego. Doradzimy Tobie, jakiego typu mebli chłodniczych potrzebujesz w swoim sklepie!
2019-09-20
Wyposażenie cukierni oraz pracowni cukierniczej w niezbędne meble chłodnicze
Zapoznaj się z najważniejszymi informacjami dotyczącymi wyposażenia, bez którego funkcjonowanie nowoczesnej cukierni nie byłoby możliwe ...
2019-09-20
Jak otworzyć i wyposażyć sklep mięsny?
Aby otworzyć sklep mięsny, trzeba zadbać o odpowiednie warunki, zakupić lady chłodnicze i zadbać o odpowiednią ekspozycję towaru. Sprawdź co jeszcze musisz wiedzieć zanim otworzysz sklep z mięsem i wędlinami!
2019-09-19
Jak wybrać najlepszą szafę chłodniczą?
Szafa chłodnicza stanowi obowiązkowy element wyposażenia sklepów, restauracji czy cukierni. Czym sie kierować przy wyborze tej właściwej? Przeczytaj, co mogą doradzić Ci eksperci z branży!